EU-FOUR PACK PLUS : UNTUK IBU HAMIL & ALTERNATIF BUAT IBU MENYUSU

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Kebiasaannya, jika terdapat customer khususnya ibu2 menyusu yang ada masalah susu sedikit, susu merudum, susu kurang atau nak buat stok susu, pasti saya akan syorkan set super dooper booster 3M (mengandungi ESP, Set B dan sebotol Ostematrix).

Tahukah anda, kalsium dan protein sangat membantu dalam penghasilan susu ibu?

PROTEIN
Tahukah anda komposisi utama dalam susuibu adalah protein diikuti oleh kalsium serta vitamin dan zat galian yang lain? semasa menyusu keperluan protein meningkat. Jika anda kurang mengambil makanan daripada jenis protein, ini akan menjejaskan penghasilan susuibu. Protein tambahan boleh didapati dari susu, produk tenusu, telur, daging, ikan, ayam , kacang dan bijiran serta kekacang. Bagi yang mahu mengambil supplement, pastikan anda mengambil protein yang ditulis sebagai non GMO soy kerana struktur genetik soya tidak diubah dan ianya selamat untuk jangka panjang.

♥ Di Shaklee kami ada ESP sebagai sumber protein terbaik utk menampung keperluan protein yang diperlukan badan.

KALSIUM
Ramai yang memendang remeh tentang pengambilan kalsium. Kalsium hakikatnya bukan sahaja penting ketika hamil malah snagat diperlukan ketika menyusukan bayi. Hal ini kerana pada 3 bulan yang pertama, bayi bergantung sepenuhnya pada susuibu. Kalsium diperlukan untuk menghasilkan susu. Oleh yang demikian, tambahan 1000mg kalsium diperlukan. Jadi sangat digalakkan jika si ibu meminum sekurang-kurangnya 500ml susu [ kaedah paling senang sukat] atau apa-apa produk tenusu bagi memenuhi keperluan kalsium.

Sebab itulah bila badan kekurangan kalsium akan menjadi salah satu punca susu merosot. Sekiranya anda mengambil supplement kalsiumpastikan ianya mengandungi magnesium serta vitamin D agar penyerapan yang baik berlaku dalam badan. Kalsium tablet yang tidak mengandungi kandungan magnesium mahupun vitamin D boleh memberi risiko batu karang di dalam buah pinggang.

♥ Ostematrix Shaklee mengandungi Vitamin D & magnesium.


AKAN TETAPI...  set super dooper booster 3M ni mengandungi Alfalfa didalamnya. Saya tak nafikan ada sesetengah ibu apabila mengambil alfalfa yang banyak, mendapati bayi cirit birit. Jadi di sini saya sangat mengesyorkan ibu2 yg tak boleh mengambil alfalfa pada kadar yg banyak, memadai untuk anda mencuba EU-FOUR PACK PLUS..


p/s: Set ini boleh diambil oleh sesiapa sahaja termasuklah ibu hamil.

Ia mengandungi Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C , Ostematrix (CalMag) & ESP. Ia merupakan set alternative 3M tanpa Alfalfa digantikan dengan OsteMatrix. Tetapi jika anda serasi dgn alfalfa, maka teruskan sahaja pengambilan set 3M tu yaaa..

Dan di bawah ni saya sekadar berkongsi beberapa testimoni yang mengakui perbezaan dalam penyusuan apabila mereka add-on ostematrix bersama2 vitamin Shaklee yg lain..(credit to Cery)



Ni komen CDA :


".......baru-baru ni saja pengeluaran susu cda merundum..dari penuh fridge sampai hanya tinggal 15 pack EBM saja dalam Fridge...fuhh! risau jangan katalah...bayangkan..1 hari hanya dapat produce 6 0z untuk 3 sesi perahan...sedangkan shifa perlukan 12oz sehari... tension? haa....tension lah jugak..2minggu sebelum uzur dah kurang..dan 2 minggu lepas uzur pun camtu juga.....jadinya sebulanlah...huhuhu...belum lagi kes sakit-sakit badan..sakit kepala n sakit time baby menyusu...sebab susu macam kering saja....cik b pun "lembik" jer... dussh! tak seksi lagi..hheheheh....kenapalah baru anak kedua baru cda sedar semua tu berpunca dari kekurangan kalsium ye??? kenapa tak dari dulu?? sakit-sakit badan..sampai pergi berurut sana..sini..tak juga baik2...makan jamu itu n ini..sama juga.....

rupanya KALSIUM saja......makan kalsium terus ok...jadi buat mommies yang lain..tak perlulah nak dikirakan sangat sedikit belanja untuk supplement..seumur hidup bekerja...berilah sedikit penghargaan buat badan sendiri..."


Ni komen Azrin :-

"Start je rasa macam nak period tu, saya terus konsisten ambik OSTEMATRIX everyday 4 bijik.. Slalu nya saya ambil selang sehari or just 2 biji sehari.Tapi bila dah dekat2 nak period ni saya ambil 4 biji tiap2 hari....Resultnya??? Sakit2 senggugut tu hilang..SUSU pun tak drop sangat2..Eh bukan jugak cakap susu tu tak drop yer...Slalu saya dapat pump dlm 6oz...Ni dpt la 4-4.5oz...Tapi masih bagus berbanding kalau saya tak consume OSTEMATRIX skali pump dpt1.5oz!!!!!! Sadis..."

NI komen kak Nadiah:

Kak Nadiah sendiri terkejut dengan perubahan yang dialami....sehingga hari ini penghasilan susu kak Nadiah maintain seperti biasa namun perubahan yang dialami sejak seminggu mengamalkan pengambilan set B bersama ESP dan Ostematrix....bila saat bangun tidur, susunya keluar mencurah-curah sehingga menyebabkan baju dan alas cadarnya dibasahi air susuibu.

Ni komen Izzati:

"Sy nak share jgk kebaikan SET 3M ni. Selain production susu sy meningkat, Izz pn kejap je minum, trus burpp kekenyangan. owh senang keje ummi, blh kumpul stok byk2..lalalala... awal2 dulu-sblm berkenalan ngn shaklee ni, sy 'terpaksa' campur dgn fm[mamexgold] dlm 1-3xSEMINGGU Izz akan minum fm dek kerana tak cukup breastmilk sy ni..huhu...sedih2. mmg ade je la kene letak stok fm kat bs takut Izz kelaparan. tp biasanye, cukup2 je susu yg sy bekalkan, dan fm tu mmg berbulan nk abis last2 sy yg abiskan.haha... kalau la awal2 lg sy consume set 3M shaklee ni..dah2, takmo pk tapi2 dah, yg lepas, biarkn lepas. yg akan dtg kita kena jaga! n NOW, no more formula milk. sy dah fully bf Izz. hopefully sampai Izz 2 tahun/2thn stengah pn ok jgk.

Sejak consume OSTEMATRIX dlm Set 3M ni, gigi sy jgk dah tak rasa nak luruh. LURUH? serius ni, luruh ye! rasa lembut sgt gusi dah gigi semua nak luruh...huhu...itu la yg sy alami tiap pagi sejak dari dlm pantang lg. walaupn b4 tido mmg su minum susu anmum, bgn je pagi, mesti rasa nak luruh tu...dgn Izz nye nak bergayut je malam2, lg la menampahkn keresahan hati ni. ye la, kalau sy pn tak cukup kalsium, mcne ngn anak yg duk myusu ni, for sure dia pn x dpt kalsium yg cukup. adus, sedih sungguh... bile contact kak cery, baru sy tau, susu an*** kurang bagus! dan yg bagusnye~ostematrix! senang dan telan, dan membekalkan kalsium yg hampir mencukupi jumlah keperluan kalsium harian sy...yeay! dan after consume ostematrix ni, dah takde rasa gigi ku mau luruh... tunggu...saya muda lg utk tidak mempunyai gigi.."

Kesimpulannya..

Jika anda tidak serasi dgn alfalfa, sebaiknya anda ambil EU-FOUR PACK PLUS.Ia mengandungi vitalea, B complex, Vitamin C dan juga Ostematrix (CalMag) serta tambahan ESP. Jom dapatkannya sekarang!

Artikel asal : Cery
Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui Facebook (PM) or:
SMS :   017 238 4465

Maslinda M Najib

Mama kpd dua org hero, isteri kpd suami yg soleh dan penyayang, anak kpd bonda dan ayahdanda yg ohsem dan ingin menjadi..kaya, berjaya, jutawan, hartawan, dermawan yang solehah..amin..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan