VITAMIN UNTUK 5 SERANGKAI - ATHMA, RESDUNG, ALERGI, GEGATA, ECZEMA

Adakah anda mempunyai penyakit resdung

Adakah anda alah kepada sesetangah makanan, dan menyebabkan anda mudah mendapat alahan, gegataekzema, dan kadangkala diserang athma yang teruk?

Mesti anda rasa runsing kan...kalau..
  1. Setiap pagi harus menghadapi bersin yang teruk sehinggakan bukan aje hidung aje berair, mata pun merah-merah berair kerana bersin akibat resdung.
  2. Silap makan sikit dah asyik dok menggaru sana-sini macam kera kena belacan.
  3. Terpaksa berpantang makan sebab risau semput kalau tak jaga makan.
  4. Tengok kulit anak berparut-parut dan merah-merah gara-gara eczema.
  5. Terpaksa buang kahak sepanjang masa sampai rasa perit tekak dan hidung.
Ni baru sikit gejala-gejala masalah ATHMA, RESDUNG, ALERGI, GEGATA dan ECZEMA. Ni baru yang saya biasa nampak. Orang yang mengalami dah tentu lebih runsing.

pic courtesy of Google Pic

Jangan runsing-runsing. Vitamin SHAKLEE boleh membantu. InsyaALLAH! Tapi dengan syarat kita konsisten, rajin minum air dan berdoa atas usaha kita (haaa ~ bukan nursing mommy aje kena buat 3 perkara ni tau~)

Jadi, apakah vitamin yang sesuai diambil?

Vitamin yang kami cadangkan ialah Vitamin C, B-Complex dan Alfalfa.

Mengapa pula 3 jenis vitamin ni yang dicadangkan?
Meh baca dan fahamkan info ni :
• Vitamin C – Ianya sebagai antioksidan yang baik. Sangat penting untuk meningkatkan antibodi seseorang.
• B-Complex – Bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon.
 Alfalfa – Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamanya akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives). Walaubagaimanapun mereka yang mengidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa sebagai suplemen mereka.  
Bagaimanakah cara pengambilannya?
• B-Complex – 1 biji sehari (selepas makan).
• Vitamin C – 2 biji sehari. 1 biji pagi, 1 biji malam (selepas makan).
• Alfalfa – 4 biji sehari. 2 biji pagi, 2 biji malam (selepas makan).
Mudah kan? =)

Okey, siapa yang memerlukan Set G ni?
  1. Individu yang mempunyai salah satu daripada penyakit 5 serangkai ini – athma (Athma), resdung (Sinus), alergi (Allergy), gegata (Hives) dan sakit kulit (Eczema).
  2. Ibu yang menyusu dan mendapati anaknya mempunyai salah satu daripada simptom tersebut turut digalakkan untuk mengambil set ini, agar nutrien yang diperlukan dapat di salurkan pada bayi anda melalui susu ibu. Selain intu, alfalfa juga sangat terkenal sejak dari dahulu lagi sebagai penggalak susu (galactagogue).
Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ Call :      017 238 4465

Maslinda M Najib

Mama kpd dua org hero, isteri kpd suami yg soleh dan penyayang, anak kpd bonda dan ayahdanda yg ohsem dan ingin menjadi..kaya, berjaya, jutawan, hartawan, dermawan yang solehah..amin..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan