SET KURUS BERSAMA SHAKLEE

Assalamualaikum semua...lamanya cik salmah tak hupdate blog yg satu2nya hak milik cik salmah ni,,, saje je nk coret2 sbb ade yg bertanya,,,sementelah ade yg bertanya,,cik salmah coretkn dlm blog cik salmah ni kasi sume org dapat info bersama,,,,

Sebelum tu cik salmah nak tahu cara anda semua berdiet atau cara anda kurangkn berat bdan?

1) Adakah anda skip salah satu hidangan anda

2) Adakah anda hanya makan satu atau dua kali sehari?

3) Adakah anda makan tidak tentu masa dan tunggu lapar baru nak makan?


Jika diet korang ada seperti di atas, maknanya cara anda untuk mengurangkan berat badan adalah tidak berkesan.

 
Ini adalah kerana, jika anda nak kurus, anda hendaklah makan sekurang-kurangnya 5 kali sehari.


1) Sarapan

2) Snek pagi

3) Makan tengahari

4) Snek Petang

5) Makan Malam



Tahukah ANDA



"Keajaiban Sistem tubuh adalah semakin kerap makan, semakin tinggi pembakaran tenaga"

 
Kenapa anda kena kerap makan???

 
1) Bila makan dengan kerap, ia menghalang dari rasa lapar dan terdorong untuk makan dengan banyak pada hidangan seterusnya.

 
2) Bila makan dengan lebih kerap ia akan meningkatkan metabolisme anda supaya dapat membakar kalori dengan lebih cekap

 
3) Makanan juga diserap dengan lebih cekap dan pantas apabila kita makan dengan teratur


4) Anda akan berasa lebih sihat dan lebih bertenaga jika makan dengan kerap.



ANTARA CADANGAN UNTUK YANG NAK KURUS..



Shaklee mengamalkan 3 peringkat untuk kurus iaitu

1) Membakar

Pemecahan lemak dan kolestrol




2) Mendetox atau membuang

Membuang lemak dan toksin dalam badan





3) Membina

Untuk membina otot dan mengelakkan dari kulit menggeleber




3 peringkat ini adalah....

Proses pemecahan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau Omega Guard. Lecithin dinamakan pengemulsi semulajadi kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak

Proses mendetox dan membuang adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar.

Bagi yang tidak sembelit, boleh mengambil Alfalfa, dan yang mengalami masalah sembelit, boleh ambil Herb-Lax.. Herb-Lax tidak sesuai untuk ibu yang menyusu kerana ia akan menyebabkan bayi cirit-birit.

Proses membina otot dengan protein. Ini adalah kerana protein sangat membantu dalam meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot dari bebas lemak.

Untuk protein yang terbaik, Saya syorkan kawan-kawan mengambil Cinch Shake Mix tetapi bagi ibu yang menyusu saya syorkan mengambil ESP / Mealshakes..(ESP juga membantu dalam membanyakkan susu badan)

Kenapa mesti mengambil protein?

Kerana apabila lemak diurai dari badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam.


Korang mesti tertanya-tanya mengapa mesti begitu banyak yang perlu diambil dalam set kurus Shaklee..Ini adalah kerana Set Shaklee tidak seperti Set Kurus jenama lain yang memberikan kesan dengan cepat dan tidak kekal..Selain itu, set lain memerlukan kawan-kawan untuk berpantang..Mesti kawan-kawan tidak mahu seperti itu..Tapi ini bukan bermakna kawan-kawan tidak perlu pantang jika mengambil Set Shaklee..Cuma kawan-kawan perlu mengurangkan LEMAK dan perlulah juga bersenam dan MINUM AIR SEBANYAK 3 LITER supaya proses pengurusan berjalan dengan lebih berkesan.

Ramai yang dah mencuba dan berpuas hati dengan Set Kurus Shaklee..Anda bila lagi..

"Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit"

Shaklee adalah Suplemen semulajadi yang tidak dicampurkan dengan bahan kimia merbahaya..
 
Berminat boleh hubungi saya :

Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 884781].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.
Maslinda M Najib
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 884781 ]
♥ Contact No | WhatsApp :017 238 4465
♥ Emel : linda_najib83@yahoo.com.my
♥ Laman web: littlesweetyshopmart.blogspot.com

Maslinda M Najib

Mama kpd dua org hero, isteri kpd suami yg soleh dan penyayang, anak kpd bonda dan ayahdanda yg ohsem dan ingin menjadi..kaya, berjaya, jutawan, hartawan, dermawan yang solehah..amin..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan