Masalah Gout???

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Mengalami masalah gout? Kita lihat sebab2 terjadinya gout yang kini banyak berlaku di usia muda.
Pesakit yang menghidapi gout mengalami peningkatan aras asid urik atau masalah penyingkiran asid urik, atau gabungan kedua-duanya sekali. Asid urik adalah bahan kumuhan berasal dari sejenis protein yang dipanggil purin. Badan kita yang sihat lumrahnya membuang bahan kumuhan ini melalui air kencing (urin). Namun bagi pengidap gout, asid urik yang berlebihan tidak dapat dibuang dan berkumpul di dalam sendi.

Jom baca pengalaman puan aula merawat gout bondanya..
__________________________________________________________________________
Condition gout mama mmg terukk.......Everytym tersalah makan or terlalu lame berdiri.. her kaki will bengkak merah and she cant even make a step sebab rase macam ade jarum cucuk2 kaki die... It is so painful that sometyms she just cant stand it and cry...

So everytime die kena gout die baring je la kat atas katil and abah will give her pain killers to ease the pain and she get an injection from the clinic. And the Doctors said injection is not good for her body because of the side effects..

Alhamdulilah with GOD's will...AFTER 1 WEEK taking shaklee... she is getting better, kaki mmg still bengkak tapi she dah boleh jalan without complaining sakit.... sape2 yang pernah jumpa my mum dulu jalan hinjut2 and very2 slow..

AFTER 2 weeks... ramai la puji dia " Puan Saidah sekarang nampak sihat la muka pun tambah berseri". Apa lagi berbunga2 la hati my mum tuh!!
_______________________________________________________________


Alhamdulillah... Pn Saidah ada anak yang sangat prihatin terhadap keperluan ibunya. apa yang Pn Saidah makan untuk merawat goutnya ialah

1. Alfalfa- untuk menyingkirkan toksin secara lembut dari badan. Namun pengambilan alfalfa memerlukan pesakit mengambil air yang banyak.


2. Performance drinkmemastikan tubuh pesakit sendiri mempunyai kandungan air dan gula yang cukup agar tidak dehydrate.



3. Fiber unflavored - menyerap ke semua lebihan gula , lemak dan segala yang tidak diperlukan dari badan disingkirkan melalui perkumuhan.



4. Omega guardIni sangat penting bagi pesakit yang mengalami gout yang sangat teruk. Omega penting untuk mengelakkan inflamation pada sendi2 pesakit. Ianya sebagai langkah berjaga2 sebelum bengkak itu menjadi lebih teruk.

wahhh....nmpk mcm byk kn....tp nk sht kene lh usaha...(^_^)

Menurut Pn. Aula lagi, ada satu bonus yang ibunya dapat iaitu nafas yang tidak lagi berbau. Masalah nafas berbau ini berpunca daripada penggunaan ubat2an untuk merawat penyakit gout ibunya, dan kini telah dihapuskan dengan penggunaan alfalfa. disamping itu, Pn. Saidah boleh bercakap tanpa mencungap2 lagi... Sungguh menakjubkan!!!
Saya rasa teruja dengan testimoni pn. aula kerana gout kini menyerang tak mengira usia akibat daripada amalan pemakanan yang kurang dititik beratkan. berikut saya sertakan panduan pemilihan makanan bagi permasalahan gout.

*ekstrak dari arthritis.about.com

Foods very high in purines include:
•hearts
•herring
•mussels
•yeast
•smelt
•sardines
•sweetbreads

Foods moderately high in purines include:
•anchovies
•grouse
•mutton
•veal
•bacon
•liver
•salmon
•turkey
•kidneys
•partridge
•trout
•goose
•haddock
•pheasant
•scallops

Semoga permasalahan gout akan terungkai dengan penggunaan vitamin shaklee. walaupun kita mengambil supplement, kita masih perlu mengawal pemakanan kita. sama seperti orang gemuk yang ingin kurus. walaupun mengambil ubat atau pil kurus tetapi tidak menjaga pemakanan dan kurang bersenam, misi mengurangkan berat badan tidak akan berjaya. so untuk anda yang ingin mendapatkan supplement shaklee sila buat pesanan secepat mungkin. hargai kesihatan anda sebelum ditimpa penyakit. Jom sihat...!!

Credit : Cik Pau
 



Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 884781].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Maslinda M Najib
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 884781 ]
♥ Contact No | WhatsApp :017 238 4465
♥ Emel : linda_najib83@yahoo.com.my
♥ Laman web: littlesweetyshopmart.blogspot.com



Maslinda M Najib

Mama kpd dua org hero, isteri kpd suami yg soleh dan penyayang, anak kpd bonda dan ayahdanda yg ohsem dan ingin menjadi..kaya, berjaya, jutawan, hartawan, dermawan yang solehah..amin..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan